Σελίδες

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Υποβολή Μηχανογραφικών Δελτίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2013



Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων γνωστοποιείται ότι από την Παρασκευή 28-6-2013 έως και την Παρασκευή 12-7-2013, οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr και να υποβάλουν ηλεκτρονικά το Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ.)

Τις πρώτες ημέρες, δηλαδή ως και την Δευτέρα 1-7-2013, οι υποψήφιοι δεν θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το Μ.Δ., αλλά μόνο να το επεξεργαστούν και να κάνουν Προσωρινή Αποθήκευση, ώστε, αφού εξοικειωθούν με την εφαρμογή, από την Τρίτη 2-7-2013 να μπορούν και να οριστικοποιήσουν το Μ.Δ.

Οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων θα ανακοινωθούν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το Μ.Δ.

Στάδια υποβολής Μ.Δ.
Με τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) και τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων, οι υποψήφιοι μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr. Εκεί μπορούν να βρουν τον αριθμό εισακτέων, βάσεις παλιότερων ετών, συχνές ερωτήσεις, το έντυπο Μ.Δ. με τις οδηγίες του και φυσικά το ηλεκτρονικό Μ.Δ.

Με την είσοδο στο ηλεκτρονικό Μ.Δ., βλέπουν προσυμπληρωμένα τα στοιχεία τους, την ειδική περίπτωση, στην οποία τυχόν ανήκουν και στη συνέχεια τα τμήματα, ταξινομημένα ανά πεδίο (για τους υποψηφίους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β΄) ή ανά τομέα (για τους υποψηφίους ΕΠΑΛ-Α΄). Αφού κάνουν μια πρώτη επιλογή με κάποιες προτιμήσεις, αρχικά πρέπει να επιλέξουν Προσωρινή Αποθήκευση. Αυτή τη διαδικασία της Προσωρινής Αποθήκευσης μπορούν να την κάνουν όσες φορές θέλουν, μέχρι να νιώσουν έτοιμοι. Στην τελική τους επίσκεψη, θα περάσουν πάλι όλα τα πρώτα βήματα, αν θέλουν θα αλλάξουν πάλι κάποιες προτιμήσεις τους και θα φτάσουν στο τελικό βήμα της Οριστικοποίησης.

Μετά την Οριστικοποίηση, που πρέπει να γίνει μέσα στην προθεσμία (ως 12-7-13), το Μ.Δ. αποκτά πλέον αριθμό πρωτοκόλλου (πάνω δεξιά στη σελίδα) και καλό είναι αυτό το οριστικοποιημένο Μ.Δ. να το εκτυπώσουν ή/και να το αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους. Σε όλες τις ανωτέρω διαδικασίες, η ηλεκτρονική εφαρμογή με ένα φιλικό στο χρήστη περιβάλλον, δίνει συνέχεια οδηγίες για τα βήματα του υποψηφίου.

Ημέρες λειτουργίας των Λυκείων.
Επειδή κάποιοι υποψήφιοι θα χρειαστούν υποστήριξη για τη συμπλήρωση του δελτίου τους ή ενδεχομένως χρειαστούν να χρησιμοποιήσουν τους υπολογιστές των Λυκείων για την υποβολή του δελτίου τους, τις 2 εβδομάδες του Ιουλίου τα Λύκεια θα λειτουργήσουν ως εξής :

-       Μία μέρα κάθε εβδομάδας τα Λύκεια θα λειτουργήσουν με το προσωπικό της εφημερίας, όπως έχουν ήδη κάνει τον προγραμματισμό τους.
-      Όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα λειτουργήσουν επιπλέον την Τρίτη 2-7-2013, την Παρασκευή 5-7-2013, την Τρίτη 9-7-2013 καθώς και την Παρασκευή 12-7-2013  με την παρουσία του Διευθυντή ή Υποδιευθυντή και του εντεταλμένου εκπαιδευτικού για το χειρισμό της ηλεκτρονικής εφαρμογής του μηχανογραφικού δελτίου.
Αυτές τις 4 ημέρες όσοι υποψήφιοι έχουν καθυστερήσει μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους είτε για υπαγωγή σε κάποια ειδική περίπτωση είτε για να αποκτήσουν password (αν δεν πρόλαβαν ή αν τον έχασαν).         

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Ανακοίνωση βαθμών Πανελλαδικών εξετάσεων & Μηχανογραφικών Δελτίων 2013



Α.  Από το Υπουργείο Παιδείας γνωστοποιείται ότι οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β΄ θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 21-6-2013 μετά τις 13:00 μ.μ. σε όλα τα Λύκεια της χώρας. Οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ-Β΄ θα μπορούν, μετά τις 13:00 μ.μ. της Παρασκευής, να βρίσκουν την βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα http://results.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες. 

Οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων των ΕΠΑΛ-Α΄ θα ανακοινωθούν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, ενώ οι βαθμοί των ειδικών μαθημάτων θα ανακοινωθούν περί τις αρχές Ιουλίου.

Β. Επίσης, αύριο Παρασκευή, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.minedu.gov.gr, αναρτώνται τα πρότυπα των Μηχανογραφικών Δελτίων των ΓΕΛ / ΕΠΑΛ-Β΄ και των ΕΠΑΛ-Α΄, ώστε οι υποψήφιοι να προετοιμάζονται για την ηλεκτρονική υποβολή. Επίσης, από την Παρασκευή  21-6-2013 ως και την Παρασκευή 28-6-2013, όσοι υποψήφιοι ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ δεν απέκτησαν προσωπικό κωδικό ασφάλειας (password) ή δεν χαρακτηρίστηκαν ως υποψήφιοι ειδικών περιπτώσεων (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια), πρέπει να προσέλθουν στο Λύκειό τους για την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών.
Από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο και σε αποκλειστική προθεσμία που θα ανακοινωθεί.

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Την Παρασκευή 21-6-2013 οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Από το ΥΠΑΙΘΠΑ ανακοινώθηκε ότι την Παρασκευή 21-6-2013 θα αναρτηθούν σε όλα τα Λύκεια οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων περί την 13η μεσημβρινή.

"οι παλιοί να θυμηθούν και η νέοι για να μάθουν,"





Ευχαριστούμε τον κ. ΚΑΛΠΥΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ για το οπτικό υλικό που μας φέρνει χρόνια πολλά πίσω στην εκπαίδευση μιας άλλης εποχής.

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Προκήρυξη για την εισαγωγή σπουδαστών/ σπουδαστριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού Ακαδημαϊκού έτους 2013-14

Με την αριθμ. 3621/894/13/07-06-13 Προκήρυξη Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου προκηρύσσεται η εισαγωγή 1194 σπουδαστών (705 Πλοίαρχων και 489 Μηχανικών) στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού για το ακαδημαϊκό έτος 2013 – 14.

Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Περιβαλλοντικός Περίπατος από τον Ε.Ε.Σ.Γ.Α.





Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, ο περιβαλλοντικός, ψυχαγωγικός και  ενημερωτικός περίπατος στον Παρνασσό, που διοργάνωσε ο Ε.Ε.Σύλλογος Γυναικών Αμφίκλειας, την Κυριακή 9 Ιουνίου 2013.Συνδιοργανωτής σε αυτό το εγχείρημα ο Φορέας Διαχείρησης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού, που με το επιστημονικό του προσωπικό, καθοδήγησε, ενημέρωσε και ευαισθητοποίησε τους περιπατητές σε ότι αφορά στο δασικό περιβάλλον και στα επί  μέρους οικοσυστήματά του. Οι σαράντα πέντε συμμετέχοντες και συμμετέχουσες, [όλων των ηλικιών] απόλαυσαν όλες τις αποχρώσεις του πρασίνου και όχι μόνο, πεζοπόρησαν με έναν μέτριο ρυθμό γύρω στη μία ώρα μέσα σε
δασικό δρόμο, αφουγκράστηκαν τους ήχους του δάσους και τις μουσικές των πτερωτών μουσουργών, οσφράνθηκαν τις μυρωδιές του δάσους , ενημερώθηκαν για τη χλωρίδα και πανίδα του και επέστρεψαν γεμάτοι όμορφες εικόνες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ε.Σ.Γ.Α. ευχαριστεί θερμά όλες και όλους που συμμετείχαν. Επίσης ευχαριστεί τον συνδιοργανωτή Φορέα Δ.Ε.Δ.Π. και ειδικώτερα την Κα Δέσποινα Μερτζανίδου, επιστημονικό στέλεχός του, για την  άρτια καθοδήγηση και ενημέρωσή μας. Η φωτογραφική κάλυψη είναι του Δημήτρη Καλπύρη που συμμετείχε και  τον ευχαριστούμε.

                                                                           ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
                                                                       Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                                                     ΛΟΥΚΙΑ ΔΡΙΒΑ-ΣΚΟΥΦΑ





Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Ημερομηνίες Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας υποψηφίων ΤΕΦΑΑ



ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ «ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ»



Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα Καρδίτσας προκηρύσσει τον Δ’ Διαγωνισμό Διηγήματος  «Αντώνης Σαμαράκης». Στόχος του διαγωνισμού είναι να τιμηθεί η μνήμη του Αντώνη Σαμαράκη, του οποίου οι ρίζες καταγωγής ακουμπούν στο Μορφοβούνι, έδρα του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα. Επίσης να δοθεί η δυνατότητα ανάδειξης νέων  συγγραφέων μέσα από το διήγημα και το γραπτό λόγο.

Ο διαγωνισμός, απευθύνεται σε όσους μετέχουν της Ελληνικής Παιδείας και γράφουν στην ελληνική γλώσσα, ανεξαρτήτως τόπου διαμονής και εθνικότητας αρκεί η ηλικία τους να μην ξεπερνά το 45ο έτος  (γέννηση 1967 και εντεύθεν). 

Οι υποψήφιοι μπορούν να συμμετέχουν με ένα μόνο διήγημα το οποίο να μην έχει ποτέ δημοσιευθεί. Το καθένα, καλό θα είναι να μην ξεπερνά τις 2.000 – 2.500 λέξεις. Το θέμα είναι ελεύθερο. 

Τα διηγήματα που θα ξεχωρίσουν, θα δημοσιευτούν σε ειδική Ανθολογία, που θα εκδοθεί από τον εκδοτικό οίκο «Καστανιώτης». Για την συγκεκριμένη έκδοση οι συγγραφείς παραχωρούν αυτοδίκαια στους οργανωτές τα πνευματικά τους δικαιώματα.  

Σε κάθε διακριθέντα θα απονεμηθεί και ειδικό αναμνηστικό τιμητικής διάκρισης.
Επίσης:
Στον 1ο διακριθέντα θα απονεμηθεί και χρηματικό βραβείο 1.500,00 €
Στον 2ο διακριθέντα θα απονεμηθεί  και χρηματικό βραβείο 1.000,00 €
Στον 3ο διακριθέντα θα απονεμηθεί  και χρηματικό βραβείο   500,00 €
Στους επόμενους 3 διακριθέντες ειδικός έπαινος.

Και όσον αφορά στους 16 πρώτους διακριθέντες,  τα διηγήματά τους θα συμπεριληφθούν στην Ανθολογία η οποία θα εκδοθεί.

Τα διηγήματα υποβάλλονται ταχυδρομικά προς το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα. Ταχ. Δ/νση: Μορφοβούνι Καρδίτσας, Τ.Κ. 43100, με την ένδειξη «Για τον Δ’ Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Αντώνης Σαμαράκης».  Τελευταία ημέρα κατάθεσης ορίσθηκε η 30η Σεπτεμβρίου  του 2013, με αποδεικτικό στοιχείο τη σφραγίδα του Ταχυδρομείου. 

Τα διηγήματα υποβάλλονται δακτυλογραφημένα σε επτά (7) αντίτυπα. Κάτω απ’ τον τίτλο του διηγήματος αναγράφεται υποχρεωτικά  ψευδώνυμο του συγγραφέα. Μέσα στο φάκελο αποστολής πρέπει να υπάρχει δεύτερος κλειστός φάκελος αλληλογραφίας, που εξωτερικά θα φέρει το ψευδώνυμο. Μέσα είναι τα πραγματικά στοιχεία όπως: όνομα – επώνυμο - πατρώνυμο, έτος και τόπος γέννησης, διεύθυνση μόνιμης κατοικίας, επικυρωμένη φωτοτυπία δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, τηλέφωνα επικοινωνίας και e-mail. Οι φάκελοι με τα πραγματικά στοιχεία θα ανοιχθούν μόνο στην περίπτωση διάκρισης του διηγήματος. 

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από καταξιωμένους συγγραφείς και επιστήμονες, με πρόεδρο τον κ. Βασίλη Δ. Αναγνωστόπουλο, Ομότιμο Καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Ο Διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.
 
Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και η βράβευση θα γίνει σε ειδική πανηγυρική εκδήλωση, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αντώνης Σαμαράκης» Μορφοβουνίου  Καρδίτσας στις αρχές του 2014.

Για τυχόν άλλες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Διαδίκτυο, στη Δ/νση: www.ota-plastiras.gr. Για επικοινωνία με την Οργανωτική Επιτροπή στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο (logos.samarakis@gmail.com), ή στo τηλέφωνο  24413.52208   κ. Στέλλα Κορομπίλια.
                                                                                               Η Οργανωτική Επιτροπή