Σελίδες

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Εναρξη νέας σχολικής χρονιάς 2013-2014


Την Τετάρτη 11/9/2013 ξεκινά για τους μαθητές η νεα σχολική χρονιά. Την ημέρα αυτή θα  τελεστεί Αγιασμός στις 9:30 π.μ. περίπου στον αύλειο χώρο του σχολείου μας και θα ακολουθήσει η διανομή των νέων σχολικών βιβλίων στους μαθητές.

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Εγγραφές των εισαγομένων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2013-14.



– ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ  ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΕΛ & ΕΠΑΛ-Β΄ ή ΕΠΑΛ-Α΄


Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά αναφέρονται για τα ΓΕΛ είναι τα εξής:
 
-Αίτηση για εγγραφή.
-Τίτλος απόλυσης: απολυτήριο ή πτυχίο ή αποδεικτικό του σχολείου αποφοίτησης ή νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο των τίτλων αυτών.
-Υπεύθυνη δήλωση στην οποία δηλώνεται ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη σχολή ή τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
-Τέσσερις (4) φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.
- Εκτός των παραπάνω, και μόνο όσοι πέτυχαν από το Γενικό Λύκειο και ΕΠΑΛ - ΟΜΑΔΑ Β΄ (90% και 10%) υποβάλλουν και  νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο της βεβαίωσης πρόσβασης (ΔΕΝ ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΠΟΤΕ Η ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ).

Κατά την προσέλευσή τους για εγγραφή, οι εισαχθέντες πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα/διαβατήριο ή άλλο δημόσιο έγγραφο, από το οποίο να αποδεικνύονται τα ονομαστικά τους στοιχεία και η ακριβής ημερομηνία γέννησης.
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση οι εισαχθέντες μπορούν να απευθύνονται στις Γραμματείες των οικείων σχολών
Η γραμματεία, κατά την εγγραφή, ελέγχει και αντιπαραβάλλει τα στοιχεία αυτών που προσέρχονται για εγγραφή με το ατομικό δελτίο επιτυχίας τους και το επίσημο αντίγραφο του ονομαστικού πίνακα.
Για λόγους εξαιρετικής ανάγκης, όπως παρατεταμένη θεομηνία, σοβαρή ασθένεια, στράτευση ή απουσία στο εξωτερικό, είναι δυνατή η εγγραφή σπουδαστή που καθυστέρησε να εγγραφεί μέσα στην καθορισμένη προθεσμία 11-27 Σεπτεμβρίου με αιτιολογημένη απόφαση του συμβουλίου του τμήματος ή σχολής Πανεπιστημίου ή Τ.Ε.Ι., κατά περίπτωση, ύστερα από αίτηση του ενδιαφερόμενου σπουδαστή, η οποία υποβάλλεται σε αποκλειστική προθεσμία τριάντα (30) ημερών από τη λήξη της προθεσμίας εγγραφής και στην οποία εκτίθενται και οι λόγοι της καθυστέρησης. Σπουδαστής που δεν εγγράφηκε  ούτε με την ανωτέρω διαδικασία χάνει το δικαίωμα εγγραφής για το συγκεκριμένο ακαδημαϊκό έτος καθώς και για τα επόμενα έτη.
Υποψήφιος που έχει εγγραφεί σε Σχολή ή Τμήμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με το σύστημα των πανελληνίων εξετάσεων  και εισάγεται με τις φετεινές πανελλήνιες εξετάσεις σε άλλη Σχολή ή Τμήμα δεν μπορεί να εγγραφεί στη νέα Σχολή ή στο Τμήμα εισαγωγής του, αν προηγουμένως δεν διαγραφεί από την σχολή ή το Τμήμα, στο οποίο είναι ήδη εγγεγραμμένος.
Η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις  Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού καθώς και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Αγίου Νικολάου Κρήτης θα ορισθεί και θα ανακοινωθεί από τις ίδιες τις σχολές. Οι ιδιώτες επιτυχόντες στις Σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας θα εγγραφούν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.
Επισημαίνεται ότι κατά την εγγραφή των επιτυχόντων με τις ειδικές περιπτώσεις των πολυτέκνων, των τριτέκνων και των κοινωνικών κριτηρίων δεν απαιτείται ούτε και φέτος κανένας επιπλέον έλεγχος από τις Γραμματείες των τμημάτων. Ο έλεγχος των σχετικών δικαιολογητικών έχει ήδη υλοποιηθεί από τις σχολικές μονάδες. Επιπλέον, από το Υπουργείο Παιδείας θα γίνει περαιτέρω δειγματοληπτικός έλεγχος σε Λύκεια όλης της χώρας.


Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Eγγραφές πρωτοετών φοιτητών 2013-14

Από το ΥΠΑΙΘ ανακοινώθηκε ότι η προθεσμία εγγραφής στις σχολές επιτυχίας των εισαγομένων αποφοίτων Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ (ΟΜΑ)Α Β΄ ) στα Πανεπιστήμια, στα ΤΕΙ, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ. καθώς και των αποφοίτων ΕΠΑΛ (ΟΜΑ)Α Α΄) στα ΤΕΙ, Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ. για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014, ορίζεται  από 11 Σεπτεμβρίου μέχρι και 27 Σεπτεμβρίου 2013.