Σελίδες

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Εξετάσεις: η διατροφή της επιτυχίας!



Παρόλο που συχνά αναφέρεται πως «χωρίς διάβασμα δεν γίνεται τίποτα» υπάρχουν αρκετοί άλλοι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την απόδοση του μαθητή, τόσο κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς όσο και στις τελικές εξετάσεις. Ακόμα και όταν υπάρχει μια καλή διατροφική κατάσταση στο άτομο, ορισμένες πτυχές της δίαιτας μπορούν να συμβάλλουν στην επιτυχία του μαθητή. Αυτές σχετίζονται τόσο με τις γευματικές συνήθειες όσο και με την πρόσληψη ορισμένων θρεπτικών συστατικών. 

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Παρουσίαση Ερευνητικών Εργασιών Β΄ τετραμήνου







Τη Δευτέρα 11/5/2015 στο Π.Π.Κ. Αμφίκλειας οι μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης του Σχολείου μας παρουσίασαν τις Ερευνητικές Εργασίας που υλοποίησαν  το Β΄ Τετράμηνο του τρέχοντος Σχολικού Έτους στα πλαίσια του μαθήματος της "Ερευνητικής Εργασίας" με τους παρακάτω Τίτλους:
  1. Για την Α΄ τάξη (2 ώρες/εβδομάδα)"Η εξέλιξη της Τεχνολογίας και οι Επιπτώσεις στην Καθημερινή Ζωή, την Υγεία και την Τέχνη". Υπεύθυνος Καθηγητής ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Δημήτριος Βασιλείου. 
  2. Για τη Β΄ τάξη (1 ώρα/εβδομάδα): "Το Γυμνάσιο και Λύκειο της Αμφίκλειας φάρος πολιτισμού στην ευρύτερη περιοχή της Αμφίκλειας" Υπεύθυνη καθηγήτρια η Φιλόλογος κα Καλογερά Στέλλα
Υπεύθυνος του Εργαστηρίου Πληροφορικής που συνέδραμε στην υλοποίηση των εργασιών ο καθηγητής Πληροφορικής κ. Αθανάσιος Γρανιτσιώτης

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Ιερά Παράκληση στη Μητρόπολη της Αμφίκλειας


                                                         ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Παρασκευή 15  Μαΐου 2015, ώρα 09:00 μ.μ.
θα τελεστεί Ιερά Παράκληση στη Μητρόπολη της Αμφίκλειας
για τους τελειόφοιτους μαθητές της Γ΄ τάξης του ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ
υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2015
και τις οικογένειες αυτών.

Σάββατο 2 Μαΐου 2015

«Σχολείο και εξετάσεις... σε πρώτο πλάνο»

Στη ζωή δίνουμε πολλές φορές εξετάσεις και με πολλούς τρόπους. Προσπάθησε να αντιμετωπίσεις τη ζωή με επιτυχία. Προσπάθησε να βρεις την αυτοεκτίμησή σου, να πάρεις αποφάσεις, να οργανώσεις τον χρόνο σου, να οραματιστείς το μέλλον σου, να τα βγάλεις πέρα με το σχολείο, το διάβασμα, τις εξετάσεις σου, τους γονείς σου, τους φίλους σου…
 
Χριστίνα Ρασιδάκη
 
Η Διεύθυνση του Σχολείου ευχαριστεί θερμά τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Αμφίκλειας και την Πρόεδρό της κα Βασιλική Παπαστάμου για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης αυτής της συνάντησης της κας Χριστίνας Ρασιδάκη με τους γονείς και μαθητές του σχολείου μας, που σκοπό είχε να τους βοηθήσει ν' ανταπεξέλθουν με επιτυχία στη διαδικασία των εξετάσεων (Πανελλαδικών και Ενδοσχολικών)

Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

«Σχολείο και εξετάσεις... σε πρώτο πλάνο»



Η Δημόσια Βιβλιοθήκη Αμφίκλειας, το Λύκειο Αμφίκλειας,  
ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Λυκείου Αμφίκλειας 
σας προσκαλούν σε μια συνάντηση με τη συμβουλευτική ψυχολόγο 
Χριστίνα Ρασιδάκη με αφορμή το βιβλίο της
«Σχολείο και εξετάσεις... σε πρώτο πλάνο»
 
H ισορροπία μεταξύ γονέων, εκπαιδευτικών και εφήβων είναι πολύ συχνά εύθραυστη, ειδικά όταν οι τελευταίοι έχουν να αντιμετωπίσουν εξετάσεις στις οποίες πρέπει να φανούν αντάξιοι των προσδοκιών που οι πρώτοι τούς έχουν δημιουργήσει. Σε αυτή τη συνάντηση, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί θα προσεγγίσουν με τη βοήθεια της Χριστίνας Ρασιδάκη όλες εκείνες τις δυσκολίες που οι έφηβοι αντιμετωπίζουν, θα επαναπροσδιορίσουν τη δική τους θέση στο τρίπτυχο γονείς – εκπαιδευτικοί – έφηβοι και θα γνωρίσουν τεχνικές που θα βοηθήσουν τους ίδιους αλλά και τους μαθητές/ παιδιά τους να αντεπεξέλθουν με επιτυχία στη διαδικασία των εξετάσεων.



Σάββατο 2 Μαΐου 2015 στις 11 το πρωί
στο Παπακώστειο Πολιτιστικό Κέντρο Αμφίκλειας