Σελίδες

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Περιβαλλοντική επίσκεψη στο Καρπενήσι









Στα πλαίσια υλοποίησης προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με θέμα «Διαφήμιση και Κατανάλωση. Διαχείριση των απορριμμάτων για μια καλλίτερη ποιότητα ζωής», η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας επισκέφθηκε τα περιβαλλοντικά κέντρα Υπάτης και Καρπενησίου το διήμερο 22 και 23 Απριλίου 2013.



Στο χωριό Γοργιανάδες Ευρυτανίας συμμετείχαμε στο πρόγραμμα του ΚΠΕ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ  «Το χώμα που πατώ», ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα  για το έδαφος και την κομποστοποίηση που με πολύ ενδιαφέρον παρουσιάστηκε από υπεύθυνη κ. Κατσογιάννη Μαρία.



Το πρόγραμμα περιελάμβανε πορεία προς στο πεδίο Πλατανιάς  (30’) από τους Γοργιανάδες μέσα σε ένα πανέμορφο  πλατανόδασος. Οι μαθητές ενημερώθηκαν σε θέματα που έχουν  σχέση με την αναγνώριση  πετρωμάτων, των εδαφικών στοιχείων και της  χλωρίδας.  Γνώρισαν  το έδαφος  -  το  χούμο – τους  μικροοργανισμούς  της φύσης – την αποσύνθεση κ.ά.  Αργότερα στο κέντρο κομποστοποίησης των Γοργιανάδων ενημερώθηκαν για τα μυστικά του κομπόστ και τους διαφορετικούς  τρόπους κομποστοποίησης.

                               

Στο ΚΠΕ ΥΠΑΤΗΣ έγινε γνωριμία – προβολή παρουσίασης  για τη ρύπανση και την καταστροφή του περιβάλλοντος, την ασχήμια των σκουπιδιών  και την ανακύκλωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: