Σελίδες

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Πανελλαδική καμπάνια για τα σχολεία: «Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου»


Οι σχολικές εκδρομές αποτελούν μία από τις βασικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες της σχολικής ζωής και ταυτόχρονα είναι το προνομιακό πλαίσιο για τους μαθητές που τους επιτρέπει να γνωρίσουν βιωματικά το μοναδικό φυσικό περιβάλλον της χώρας μας, τα μνημεία της ιστορίας μας και του πολιτισμού μας, αλλά και να κοινωνικοποιηθούν, να αναπτύξουν σχέσεις μεταξύ τους και με τους καθηγητές τους.
  
Ο στόχος των σχολικών εκδρομών είναι πρωτίστως παιδαγωγικός και ψυχαγωγικός και μπορεί να συνδυαστεί με την υποστήριξη και την ανάπτυξη του μεγάλου πλεονεκτήματος της χώρας μας που είναι ο τουρισμός.
  
Για την προβολή και προώθηση της Ελλάδας ως τόπο προορισμού σχολικών εκδρομών τόσο για τα σχολεία της χώρας, όσο και για σχολεία του εξωτερικού, με πρωτοβουλία του Υπουργείου, δημιουργείται ψηφιακή διαδραστική πλατφόρμα με το ενδεικτικό σύνθημα «“Πάμε Ελλάδα”/Schools, let’s go to Greece», και ξεκινά μια πανελλαδική καμπάνια, με τίτλο: «Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου», η οποία κορυφώνεται την Κυριακή 1 Απριλίου 2012 με κεντρικές εκδηλώσεις σε πόλεις όλων των Περιφερειών.
  
Σε αυτή την προσπάθεια είναι αναγκαία η ενεργός συμμετοχή των σχολείων και πρωτίστως των μαθητών, οι οποίοι μπορούν να κάνουν έντονη την παρουσία τους στις ελληνικές πόλεις με τις δράσεις τους και τα δημιουργικά τους έργα, ώστε το σύνθημα «“Πάμε Ελλάδα”/Schools, let’s go to Greece» να φτάσει σε όλη τη χώρα και πέρα από τα σύνορά της.
  
Ένα τμήμα ή τάξη ή σχολείο δημιουργεί το δικό του έργο για την προβολή του τόπου του, με στόχο να προσελκύσει σχολεία από άλλα μέρη της Ελλάδας ή του εξωτερικού. Το έργο θα είναι ένα βίντεο μέγιστης διάρκειας έως 5 λεπτών, το οποίο μπορεί να περιέχει:
         • εικόνες - φωτογραφίες της περιοχής
         • τραγούδι - χορό
         • γκράφιτι (σε ύφασμα ή σε χαρτί)
         • άλλο δημιουργικό έργο που θα προτείνει το σχολείο


Το έργο μπορεί να είναι εκτός από την ελληνική και στη αγγλική γλώσσα, δεδομένου ότι θα απευθύνεται και προς τους μελλοντικούς επισκέπτες – συμμαθητές τους από το εξωτερικό, εφόσον η πλατφόρμα θα είναι επισκέψιμη και από σχολεία του εξωτερικού.
 
Η καταληκτική ημερομηνία ανάρτησης των έργων στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://vod.sch.gr  ορίζεται η Τετάρτη 21η Μαρτίου 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια: