Σελίδες

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Τα όνειρα δεν έχουν ηλικία

Κάθησαν στα θρανία του Εσπερινού Λυκείου Χανίων παρ' όλο που για κάποιους μπορεί να ήταν ασυνήθιστο. Οχι μόνο κατάφεραν να πάρουν το απολυτήριο αλλά και να μπουν σε πανεπιστημιακές σχολές.
«Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα σε μια δεύτερη ευκαιρία αλλά και στη γνώση. Η γνώση είναι δύναμη», επισημαίνουν η 35χρονη μαθήτρια Χρύσα Μαραθάκη και η 31χρονη συμμαθήτριά της Εριθέργη Αγγελάκη, οι οποίες παρά τις δυσκολίες της ζωής συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και κατάφεραν να συγκεντρώσουν, αντίστοιχα, 15.730 μόρια και 15.000 μόρια.
Φίλες στη ζωή αλλά και συμμαθήτριες στο ίδιο θρανίο του Εσπερινού Λυκείου Χανίων, οι δύο γυναίκες απέδειξαν πως οι γνώσεις αλλά και τα όνειρα δεν έχουν ηλικία και πως, όταν επιθυμείς πολύ κάτι, τίποτε δεν μπορεί να σε εμποδίσει να πετύχεις τον στόχο σου. Με 15.730 μόρια, η Χρύσα Μαραθάκη προσδοκά να εισαχθεί στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ρεθύμνου, εκπληρώνοντας έτσι ένα όνειρο ζωής. Δουλεύοντας και παράλληλα μεγαλώνοντας τρία παιδιά, συνάντησε αντικειμενικές δυσκολίες μέχρι να εκπληρώσει την επιθυμία της για να σπουδάσει και να εισαχθεί στο πανεπιστήμιο. 
«Να μην παραιτούμαστε από τα όνειρά μας» τονίζει η 31χρονη Εριθέργη Αγγελάκη, η οποία με τα 15.000 μόρια έχει πλέον στόχο το Τμήμα Φιλολογίας Ρεθύμνου. 
http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4734198

Δεν υπάρχουν σχόλια: