Σελίδες

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Ολυμπιονίκες στα μαθηματικά

 
Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία με ιδιαίτερη υπερηφάνεια ανακοινώνει την κατάκτηση ενός Χρυσού Μεταλλίου, ενός Aργυρού μεταλλίου, τριών Xάλκινων και μιας Εύφημης Μνείας στην 53η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (Δ.Μ.Ο.), που διοργανώθηκε στην πόλη Mar del Plata της Αργεντινής από 4 έως 16 Ιουλίου 2012.

Οι Διεθνείς Μαθηματικές Ολυμπιάδες είναι ένας θεσμός υψηλοτάτου επιστημονικού επιπέδου όπου συμμετέχουν τα μεγαλύτερα ταλέντα στο χώρο των μαθηματικών από όλο σχεδόν τον κόσμο.




Η νεολαία της Ελλάδας, με πείσμα, συστηματική και σκληρή δουλειά, μπορεί να ενθουσιάσει με τα επιτεύγματά της. Το αποδεικνύουν οι συνεχείς επιτυχίες των Ελλήνων μαθητών σε διεθνείς αγώνες. Στην 53η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα, που φιλοξενήθηκε στην πόλη Mar del Plata της Αργεντινής από 4 έως 16 Ιουλίου, η χώρα μας πήρε ένα χρυσό μετάλλιο, ένα αργυρό, τρία χάλκινα και μία εύφημη μνεία. Πρόκειται για μια σημαντική διάκριση που έφερε την Ελλάδα στην 26η θέση μεταξύ των 101 χωρών, με πρώτες τη Νότια Κορέα, την Κίνα και τις ΗΠΑ. Μάλιστα, η χώρα μας ήταν τέταρτη μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης (πίσω από Αγγλία, Ρουμανία και Πολωνία), ενώ με χιούμορ αντιμετωπίστηκε από την ελληνική αποστολή η πρωτιά μας μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης.

ΠΗΓΗ:  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_19/07/2012_489471

Δεν υπάρχουν σχόλια: