Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2012

13 τόνους υλικών συνέλεξε η ΕΕΑΑ σε επτά πολιτιστικές εκδηλώσεις το καλοκαίρι

Παρούσα και φέτος στα δημοφιλέστερα πολιτιστικά δρώμενα του καλοκαιριού ήταν η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), η οποία φρόντισε για την αποκομιδή και αξιοποίηση των ανακυκλώσιμων υλικών που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, συμβάλλοντας στην περιβαλλοντική προστασία και διαδίδοντας σε όλους το μήνυμα της ανακύκλωσης!
 
Από το Μάιο έως και τo Σεπτέμβριο, η ΕΕΑΑ συμμετείχε σε συνολικά επτά σημαντικές πολιτιστικές διοργανώσεις (μουσικά φεστιβάλ και συναυλίες) που αποτέλεσαν σημεία αναφοράς για το φετινό καλοκαίρι. Παράλληλα, ενημέρωσε τους πολίτες για τα μοναδικά οφέλη της ανακύκλωσης και την ορθή χρήση του Μπλε Κάδου, αποδεικνύοντας ότι η ανακύκλωση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, όχι μόνο στο σπίτι αλλά και σε κάθε δραστηριότητά μας.

Με τη συμμετοχή της σε αυτές τις εκδηλώσεις, η ΕΕΑΑ περισυνέλλεξε πάνω από 13.000 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών που χρησιμοποιήθηκαν από το κοινό που παρευρέθηκε σε αυτές τις εκδηλώσεις, όπου και ο μπλε κάδος ήταν παρών!

Οι κάδοι αυτοί δέχθηκαν χιλιάδες ανακυκλώσιμες συσκευασίες από χαρτί, αλουμίνιο, λευκοσίδηρο, πλαστικό και γυαλί που εν συνεχεία μεταφέρθηκαν στα Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) της ΕΕΑΑ, όπου διαχωρίστηκαν στα επιμέρους υλικά, ώστε να οδηγηθούν προς ανακύκλωση και δημιουργία νέων προϊόντων.

ΠΗΓΗ:  http://www.econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: