Σελίδες

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Πρώτα στοιχεία για βάσεις και επιτυχόντες

Το πρώτο στίγμα για το πού θα κινηθούν οι βάσεις, έδωσε με δηλώσεις του νωρίτερα ο υφυπουργός Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου. Οι επιτυχόντες στα πανεπιστήμια ανέρχονται σε 45559 και στα ΤΕΙ σε 32689. Το ποσοστό επιτυχίας είναι μεγαλύτερο από την περσινή χρονιά. Ο μέσος όρος επιτυχίας κυμάνθηκε στο 69% από το 62% πέρσι.

Γενικές τάσεις

Στο α' επιστημονικό πεδίο παρατηρήθηκε άνοδος βαθμολογιών και άνοδος σε σχολές όπως η Νομική, η Φιλολογία Ψυχολογικές, εκτός παιδαγωγικών όπου παρατηρήθηκε σχετική πτώση.

Στο β' επιστημονικό πεδίο άνοδος παρατηρήθηκε στα τμήματα Φυσικής, ενώ σε μερικά τμήματα Χημείας, παρατηρήθηκε πτώση, όπως επίσης άνοδος παρατηρήθηκε και στα τμήματα πληροφορικής και τις στρατιωτικές σχολές.

Στο γ' επιστημονικό πεδίο μικρή άνοδος παρατηρήθηκε στις ιατρικές, φαρμακευτικές οδοντιατρικές νοσηλευτικές καθώς και στα ιατρικά τμήματα στρατού.
Στις Πολυτεχνικές σχολές παρατηρούνται σχετικές αυξομειώσεις ανάλογα με τα τμήμα ή την πόλη.

Για παράδειγμα, υπάρχει άνοδος σε τμήματα του ΕΜΠ ενώ σε άλλα τμήματα σχετική πολύ μικρή πτώση.  Πτώση επίσης υπάρχει στην Αρχιτεκτονική καθώς και στις σχολές Πολιτικών Μηχανικών ανάλογα με την πόλη  Αθήνα και Θεσσαλονίκη, διατηρούν σταθερά υψηλά επίπεδα βάσεων.

Ανοδική τάση, παρατηρείται στο πέμπτο πεδίο σχεδόν σε όλα τα τμήματα του, ειδικότερα στα Οικονομικά, τμήματα διοίκησης, λογιστικής, σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ.
Σχετική άνοδος υπάρχει επίσης και στα τουριστικά τμήματα των ΤΕΙ.

Πόσοι εισήχθησαν - Πόσοι έκαναν χρήση ειδικών περιπτώσεων

Ο συνολικός αριθμός υποψηφίων που υπέβαλαν μηχανογραφικό ανέρχεται σε 116.173 άτομα.
Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας,  φέτος εισήχθησαν συνολικά στα Πανεπιστήμια Εκκλησιασικές Ακαδημίες, σε ΤΕΙ, αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές,  80.615 μαθητές, εκ των οποίων έκαναν χρήση των ειδικών περιπτώσεων 15.0000 (τρίτεκνοι, πολυτεκνοι κα)
Οι υποψήφιοι που προήλθαν από το 90% είναι 81.878 άτομα ενώ αυτοί που προέρχονται από το 10% είναι 18.941

Δεν υπάρχουν σχόλια: