Σελίδες

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Ιχνη ζωής αναζητεί στον Αρη το Curiosity

 
Με επιτυχία προσεδαφίστηκε σήμερα στις 8.32 (ώρα Ελλάδας) στον πλανήτη Αρη το ρομποτικό όχημα Curiosity, ανακοίνωσε η NASA. Η διάρκειας επτά λεπτών διαδικασία ήταν η δυσκολότερη προσεδάφιση μη επανδρωμένου διαστημικού οχήματος που έγινε ποτέ στον Κόκκινο Πλανήτη. Το όχημα αμέσως άρχισε να στέλνει φωτογραφίες στη γη και να αναζητά εξωγήινες μορφές ζωής. Αποστολή του η εξερεύνηση του Άρη με σκοπό να διευκρινιστεί αν ο Κόκκινος Πλανήτης είχε ποτέ τις συνθήκες να υποστηρίξει οποιαδήποτε διαβίωση

Κατευθυνόμενο προς την επιφάνεια του Αρη με περισσότερα από 20.000 χιλιόμετρα την ώρα, το ρομποτικό όχημα χρησιμοποίησε στην προσεδάφισή του προωθητήρες και αλεξίπτωτο.

Το ρομποτικό όχημα Curiosity έστελε το πρώτο του σήμα όταν εισήλθε στην ατμόσφαιρα του Άρη. «Λάβαμε σήματα, τα πράγματα φαίνονται καλά» δήλωσε μέλος της αποστολής. Το διαστημόπλοιο της NASA εκτοξεύτηκε από το ακρωτήριο Κανάβεραλ στις 26 Νοεμβρίου 2011.

Λίγο πριν από τις 08:30 (ώρα Ελλάδας) το κέντρο ελέγχου είχε λάβει το πρώτο σήμα του ρομπότ, το οποίο ετοιμαζόταν να εισέλθει στην ατμόσφαιρα του Άρη.


 http://www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: