Σελίδες

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2012 σε ΛΑΜΙΑ και ΑΤΑΛΑΝΤΗ

ΘΕΜΑ: Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2012
 
Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς αποτελούν κορυφαία ευρωπαϊκή πολιτιστική εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται το 1991 και εξής σε όλες τις χώρες της Ευρώπης κάτω από το γενικό σύνθημα «Ευρώπη, μια κοινή κληρονομιά».

Κύριος στόχος της διοργάνωσης είναι η αναζωογόνηση των μνημείων και των μουσείων με την εξασφάλιση ελεύθερης πρόσβασης του κοινού σε αυτά, αλλά και η συνειδητοποίηση της κοινής ευρωπαϊκής ταυτότητας μέσα από τις ιδιαιτερότητες του κάθε λαού, η αναζήτηση της συλλογικής μνήμης και η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς με τη συνεργασία δημόσιων και ιδιωτικών φορέων. 
 
Για τη διετία 2011-2012 το γενικό θέμα του εορτασμού είναι: «Κρίσεις. Συνέχειες και ασυνέχειες στην ιστορία». Η ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων με έδρα τη Λαμία συμμετέχει για μια ακόμα φορά στον εορτασμό με την διοργάνωση σειράς πολιτιστικών εκδηλώσεων, στη Λαμία, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες και το Αρχαιολογικό Μουσείο Καταλωνίας – Εμπόριον, και στην Αταλάντη, σε συνεργασία με την Αιάντειο  Δημόσια Βιβλιοθήκη και το Δήμο Λοκρών.

Επισυνάπτουμε πρόγραμμα εκδηλώσεων από το οποίο προκύπτει ότι μεταξύ αυτών
περιλαμβάνονται και οργανωμένες θεματικές ξεναγήσεις σχολικών ομάδων την Παρασκευή  28 Σεπτεμβρίου 2012.

Προκειμένου η Εφορεία μας να προγραμματίσει και να οργανώσει τις ξεναγήσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, παρακαλούμε να ενημερώσετε τα Σχολεία της Περιφέρειάς σας για να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους στις αρχαιολόγους κ.κ. Κωνσταντίνα Ψαρογιάννη (Λαμία. τηλ. 2231029992) και Σοφία Δημάκη, Τμηματάρχη Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Ι΄ ΕΠΚΑ (Αταλάντη, τηλ. 2233023355).

Όσον αφορά την Έκθεση κειμένων – φωτογραφίας: «ΕΜΠΟΡΙΟΝ, Πύλη εισόδου του
ελληνικού πολιτισμού στην Ιβηρική Χερσόνησο»
διάρκειας 28/9/2012-7/1/2013, σας πληροφορούμε ότι είναι δυνατό τα Σχολεία της Περιφέρειάς σας να την επισκέπτονται σε όλο το διάστημα της διάρκειάς της, αρκεί να δηλώνονται έγκαιρα οι επισκέψεις τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: