Σελίδες

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Συνάντηση με τους έφηβους Βουλευτές


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ, ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Συνάντηση πραγματοποιησε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Θωμάς Στάικος, με τους Έφηβους Βουλευτές που εκπροσωπήσανε τον Νομό της Φθιώτιδας στην ΙΖ΄ Σύνοδο 2012 της Βουλής των Εφήβων.

Ο κ. Στάικος μετά την συζήτηση που είχε τους Έφηβους Βουλευτές δήλωσε τα εξής :

"Η Βουλή των Εφήβων, ως σύλληψη, έχει μέσα της την αντίληψη και τον στόχο μας για το μέλλον. Θέλουμε στην Ελλάδα δημοκρατία, θέλουμε την Ελλάδα στα χέρια της νέας γενιάς.

Η μόνη απάντηση στην κρίση είναι η συμμετοχή. Μόνο όταν οι νέοι είναι παρόντες στα γεγονότα αποφασίζουν οι ίδιοι και δε αποφασίζουν οι άλλοι για αυτούς. Μόνο όταν οι νέοι είναι παρόντες μπορούν να ξέρουν πραγματικά "τι τρέχει" και όχι τι τους λένε οι άλλοι.
Οι Έφηβοι Βουλευτές, δεν πρέπει να περιμένουν από τους άλλους να λύσουν τα προβλήματα τους. Πρέπει να πάρουν την τύχη στα χέρια τους.
Να Αγωνιστούν. Να Θέσουν τα αιτήματά τους. Να Κατακτήσουν θέσεις ευθύνης. Μόνο έτσι θα κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.

Είναι καθήκον μας να συμπαρασταθούμε στους Νέους.

Ως Αιρετή Αυτοδιοίκηση κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας. Για να είμαστε δίπλα στον άνθρωπο. Κοντά στον πολίτη.

Στους θεσμούς όμως δίνουν νόημα οι άνθρωποι. Οι Νέοι. Υπόσχομαι ότι όλοι εμείς οι μεγαλύτεροι θα κάνουμε ότι μπορούμε για να διαφυλάξουμε τη δημοκρατία μας και να την παραδώσουμε αλώβητη στην νέα γενιά.

Για να συνεχίσει, να διορθώσει τα λάθη και να πάει την κοινωνία μπροστά."

Δεν υπάρχουν σχόλια: