Σελίδες

Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Πριν αρχίσετε να συμπληρώνετε το Μηχανογραφικό..

Πριν αρχίσετε να συμπληρώνετε το Μηχανογραφικό πρέπει να γνωρίσετε σε βάθος τις σχολές που θα δηλώσετε. Γνωρίζω μια σχολή σημαίνει: Πρόγραμμα σπουδών, Μεταπτυχιακά, Υποδομές, Αξιολογήσεις, επαγγελματικά δικαιώματα ,ζήτηση στην αγορά εργασίας.
 
Πολλές φορές σχολές με παρόμοιο τίτλο έχουν σημαντικές διαφορές στα προγράμματα σπουδών. Ένα παράδειγμα: το Τμήμα     Δημόσιας     Διοίκησης της Παντείου (κωδ:124) έχει κάθε εξάμηνο 2 τουλάχιστο οικονομικά μαθήματα ενώ το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και     Δημόσιας     Διοίκησης του Παν. Αθηνών,  σχεδόν κανένα !!!
Καλό επίσης είναι να μπορούσατε νε επισκεφτείτε τη Σχολή. Να δείτε τις εγκαταστάσεις και να συζητήσετε με φοιτητές της Σχολής.
 
Συμπλήρωση του Μηχανογραφικού:

-Η συμπλήρωση του Μηχανογραφικού γίνεται και φέτος ηλεκτρονικά στη διεύθυνση:
http://exams.minedu.gov.gr/Default.aspx
 
Το πρέπει να προσέξεις πολύ

Πρέπει να προσέξεις 3 πράγματα: 
1. να πας στο Λύκειό σου από 6-6-2012 ως 22-6-2012 για να ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), ώστε να μπορείς τον Ιούνιο να υποβάλεις ηλεκτρονικά το δελτίο σου. ΠΡΟΣΟΧΗ : τον κωδικό σου πρέπει να τον σημειώσεις και να τον γνωρίζεις μόνο εσύ.
2. αν ανήκεις σε μία ΕΙΔΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, πρέπει την ίδια περίοδο να υποβάλεις στο Λύκειο και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να ελεγχθούν και να υπαχθείς σε κάποια ειδική περίπτωση . 
3.  να υποβάλεις ηλεκτρονικά το Μηχανογραφικό από 18-6-2012 έως και 5-7-2012. Μετά την οριστική υποβολή του δελτίου, δεν θα μπορείς να διορθώσεις ή να αλλάξεις το περιεχόμενό του.

http://users.sch.gr/kalodimos/sep4u/?p=5842

Δεν υπάρχουν σχόλια: