Σελίδες

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Παρουσίαση των αποτελεσμάτων του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για το Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς


Η Ευρωπαϊκή Ένωση, αναγνωρίζοντας τη σημασία του εθελοντισμού στην ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών και  της κοινωνικής ευαισθησίας σε μία ευνομούμενη και υπεύθυνη κοινωνία, ανακήρυξε το 2011 Ευρωπαϊκό Έτος αφιερωμένο στον Εθελοντισμό, με το σύνθημα «Γίνε εθελοντής! Η προσφορά σου είναι σημαντική».

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς ήταν για τη χώρα μας ο Εθνικός Συντονιστικός Φορέας, που ανέλαβε να οργανώσει και να εποπτεύσει σειρά δράσεων στο πλαίσιο του αντίστοιχου σχεδιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Τα αποτελέσματα υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για το Ευρωπαϊκό Έτος  Εθελοντισμού θα παρουσιάσει η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς την Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012, σε ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την  Ελλάδα,  Αμαλίας 8 - Σύνταγμα, με ώρα έναρξης των εργασιών 09.30 π.μ.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν, επίσης, τα αποτελέσματα της πρώτης Πανελλαδικής  Έρευνας για τον Εθελοντισμό, η οποία αποτυπώνει μεταξύ άλλων για πρώτη φορά το ανεπίσημο εθελοντικό ρεύμα στη χώρα μας. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο διάστημα μεταξύ Νοεμβρίου 2011-Απριλίου 2012. Τα συμπεράσματα της μελέτης θα αποτελέσουν τη βάση του σχεδιασμού ενός πλέγματος δράσεων για την περαιτέρω ανάπτυξη του εθελοντικού κινήματος στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: