Σελίδες

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Η Ώρα της Γης 2012


Σβηστά θα μείνουν για μια ώρα τα φώτα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και στο Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας, σήμερα το βράδυ, καθώς το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού συμμετέχει στην δράση της WWF «Η Ώρα της Γης 2012».
«Στο πλαίσιο αυτής της συμβολικής πρωτοβουλίας προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η συσκότιση Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς, το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012, στις 20:30 και για μία ώρα. Οι χώροι Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ελλάδας που θα συμμετέχουν στην εν λόγω δράση είναι η Ακρόπολη Αθηνών (Ιερός Βράχος, Μνημείο του Φιλοπάππου, Ναός του Ηφαίστου) και το Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Υπουργείο, «ανταποκρινόμενο θετικά στο κάλεσμα της UNESCO», συμμετέχει στη συγκεκριμένη δράση, «η οποία αποτελεί παγκόσμια πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής».

Στην πρωτοβουλία της οργάνωσης θα συμμετέχουν πολίτες από διάφορες χώρες, σβήνοντας για μια ώρα τα φώτα, σήμερα το βράδυ. Πέρυσι συμμετείχαν 135 χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: