Σελίδες

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Το Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, στην Αράχωβα

η κ. Πολυμέρου- Καμηλάκη Αικ., κατά την απονομή, στους νικητές των αγωνισμάτων, την πρώτη ημέρα του πανηγυριού
"Στο πλαίσιο της οργάνωσης του λαογραφικού υλικού της Αράχωβας για την ίδρυση Λαογραφικού Μουσείου, και με την ευκαιρία των εκδηλώσεων για το πανηγυράκι μας, είχαμε την ξεχωριστή τιμή, φέτος, να μας επισκεφθεί το επιστημονικό επιτελείο του κέντρου  Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, με προεξάρχουσα τη διευθύντρια της και εξέχουσα μορφή της Ακαδημαϊκής κοινότητας στο χώρο της Λαογραφίας, κ. Αικατερίνη Πολυμέρου- Καμηλάκη, συνεπικουρούμενη από τριμελή ομάδα καθηγητών- ερευνητών, οι οποίοι παρέμειναν καθ΄όλη τη διάρκεια των τριήμερων εκδηλώσεων.

Σκοπός τους ήταν να καταγράψουν, με όρους λαογραφίας, και να μελετήσουν τα πανάρχαια ήθη, τα έθιμα, τα λαϊκά δρώμενα του πανηγυριού, που εν γένει συνθέτουν μια ομάδα παραμέτρων  αναδεικνύοντας έτσι, λεπτομερειακά, την εικόνα ενός τόπου και την πολιτιστική του κληρονομιά.

Όπως τόνισε η κ. Αικατερίνη Πολυμέρου- Καμηλάκη, το πανηγυράκι μας αποτελεί μία απ΄τις κορυφαίες παραδόσεις, πανελληνίως, ευρισκόμενο πολύ ψηλά στη Λαογραφική Ακαδημαϊκή κοινότητα,  ενώ το ήθος και το ύφος του πανηγυριού μας, δε συμβιβάζεται με τη φτηνή επίδειξη και δεν προσφέρεται για χρησιμοθηρικούς εντυπωσιασμούς."

Αναδημοσίευση από το: http://agnantiroumelis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: